Sosyal Medya

Güncel

28 Şubat İHL’lerin önünü kesti

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, “28 Şubat süreci, İmam Hatip okullarının önünü kesti. 28 Şubat günlerinden, bugün yasakların kalktığı, devletimizin İmam Hatip okulu yaptığı bir döneme geldik” dedi.



Türkiye Ä°mam Hatipliler Vakfı (TÄ°MAV) Genel BaÅŸkanı Ecevit Öksüz, “28 Åžubat günlerinden, bugün yasakların kalktığı, devletimizin Ä°mam Hatip okulu yaptığı bir döneme geldik. Bugünlerin yaÅŸanmasında emeÄŸi geçen CumhurbaÅŸkanımıza ve BaÅŸbakanımıza teÅŸekkür ediyorum” dedi. Öksüz, MÜSÄ°AD Konya Åžubesi’nde düzenlenen TÄ°MAV 10. OlaÄŸan Genel Kurulu’nda, TÄ°MAV’ın 1994’te Ä°mam Hatip okullarından mezun olan bir grup tarafından kurulduÄŸunu anımsattı. TÄ°MAV’ın insanlığın barış ve huzuruna katkı saÄŸlamak için inançlar önündeki engellerin kaldırılmasına vesile olacak çalışmalar yaptığını ifade eden Öksüz, Ä°mam Hatipli olmanın, bu okulun mezunu olmaktan daha fazla anlam taşıdığını belirtti. ÖÄŸrencilere yönelik burs ve barınma hizmetlerinden ziyade Türkiye’nin entelektüel birikimine katkı saÄŸlayacak öÄŸrenci faaliyetleri hedeflediklerini aktaran Öksüz, TÄ°MAV’ın 3 yıl önce kurduÄŸu Ä°lim ve Hikmet AraÅŸtırma Merkezi ile üniversite öÄŸrencilerine hizmet verdiklerini dile getirdi.

“Ä°HL ÖÄžRENCÄ°LERÄ° BÜYÜK ZORLUKLAR YAÅžADI”

Öksüz, 28 Åžubat sürecinde Ä°mam Hatip okulu öÄŸrenci ve mezunlarının büyük zorluklar yaÅŸadığını, bu okulların deÄŸerinin son yıllarda anlaşıldığını belirterek, “28 Åžubat döneminde yaÅŸanan zorlukları, sıkıntıları tekrar tekrar anlatmanın bir anlamı yok. Fakat bunları da unutmamamız gerekir. Rehavete kapılmamalı, tembelliÄŸe düÅŸmemeliyiz. O dönemde Ä°mam Hatiplerden uzaklaşılıyordu. 28 Åžubat süreci, Ä°mam Hatip okullarının önünü kesti. 28 Åžubat günlerinden, bugün yasakların kalktığı, devletimizin Ä°mam Hatip okulu yaptığı bir döneme geldik. Bugünlerin yaÅŸanmasında emeÄŸi geçen CumhurbaÅŸkanımıza ve BaÅŸbakanımıza teÅŸekkür ediyorum.” dedi.

“Ä°MAM HATÄ°PLÄ°LER 17-25 ARALIK OPERASYONLARINDA YER ALMADI”

Türkiye’de son yıllarda sükuneti ve huzuru bozmaya yönelik çeÅŸitli giriÅŸimler olduÄŸuna dikkati çeken Öksüz, “Gezi olaylarında, devlete ve millete kastedilmiÅŸti. Bu olaylara Ä°mam Hatipliler katılmamıştır. Ä°mam Hatipliler; milletin malına ve canına kastetmez. 17-25 Aralık operasyonlarında da omuz omuza saf tuttuÄŸumuz insanların nasıl kötü hesaplar içerisinde olduÄŸunu gördük. Åžükrediyoruz ki Ä°mam Hatipliler yine bu olayların içerisinde yer almadı” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.